Brug din egen kropsvægt

Slyngetræning er en form for styrketræning, som involverer øvelser i flere forskellige planer med egen kropsvægt.

Slyngetræning udføres med formålet om at forbedre både styrke, balance og ledstabilitet. Slyngetræning har eksisteret i mange år i flere forskellige variationer, men den tidligere Navy Seal Randy Hetrick udviklede det vi i dag kender som den patenterede slyngetræner TRX – Total (body) Resistance Exercise.

Randy Hetrick havde behov for et transportabelt og effektivt redskab til at træne hele kroppen, uanset hvor han befandt sig på mission.

Siden da, er slyngetræning blevet et anerkendt træningsredskab i både den kommercielle fitnessverden og hos elitesportsudøvere.

Derfor har vi nedenfor er listet en række af de fordele du kan opnå ved at lave slyngetræning, uanset om du træner derhjemme, på ferien eller i fitnesscenteret.

Kan benyttes af alle
Uanset om du er begynder eller eliteudøver, kan du benytte slyngetræning. Ved at forflytte fx din fodposition væk fra slyngens hæftepunktet, kan du justere sværhedsgraden af den pågældende øvelse,  så den matcher dit niveau.

 

Alsidighed
En slyngetræner er nem at have med i tasken og det er kun fantasien der sætter grænser for hvor den næste træning skal foregå. En slyngetræner har desuden mange justerings- og hæftemuligheder, så alle uanset kropstørrelse kan få en tilpasset træning.

Kan forbedre både styrke, balance og ledstabilitet
Med en slyngetræner kan du udføre hundredvis af øvelser, som kan være med til at opbygge styrke, balance, og ledstabilitet (skadesforebyggende). Langt de fleste øvelser, du kan lave med en slyngetræner, involverer flere led og dermed flere forskellige muskelgrupper.

På den måde opnår du effektiv involvering af flere muskelgrupper end man ellers gør i styrketræningsøvelser, udført i maskiner.

Skånsom for led
Udgangspunktet for brugen af en slyngetræner, er at man kun benytter sin egen kropsvægt, som modstandskilden for de involverede muskler. Dette gør at den udefrakommende påvirkning af kroppen er lav og dermed mindre belastende for de involverede led.

Det burde derfor ikke kræve mange overvejelser før du er i gang med slyngetræning.

Info: flere og flere trænings- og behandlingstilbud tilbyder deciderede slyngetræningshold, hvor du kan få inspiration til øvelser og guide til en sikker opstart.

Vil du se nærmere: https://www.sidea.dk/produkter/sidea-flying/


  Morten Sandholdt Buhl